Roskilde: 46 32 22 55 | Odense: 46 32 22 55 | Aarhus: 81 73 28 91 mail@broconsult.dk

Stemolen, molehovedet og den gamle kaj er anlagt for mere end 70 år siden og konstruktionerne trængte derfor til en større renovering.

Den eksisterende vestlige stenmole var støttet af en pælevæg, men på grund af kraftig nedbrydning i væggen, har der været tilføjet en mængde materiale til havnebassinerne. For den nye konstruktion, er pælevæggen fjernet og stenmolen bliver anlagt i fuld bredde. Den nye stenmole er designet ud fra en havvandsstigning på 0.5m og med en kronebredde, der tillader senere forhøjelse af kronekoten. Bådebroen på indersiden bliver understøttet af in-situ fundamenter på stenmolen og pæle, der er rammet ned udenfor foden på stenmolen.

Videoen viser fremdriften af arbejdet på den nye stenmole hvor Vesta Fjord er godt i gang med at anlægge kernemateriale. I første omgang bygges kernen helt ud til molehoved og herfra opbygges molen i fuld højde ind mod land igen. I den midlertidige situation er der ligeledes lagt filter- og dæklagssten på ydersiden mod Grønsund, til beskyttelse af kernematerialet.

Fuld længde dronevideo kan ses på LinkedIn ved at følge dette link: Hårbølle Havn

Hårbølle Havn

Igangværende arbejder på ny stenmole